Fiskehjul

Her finder du et stort udvalg af fiskehjul, både billige fiskehjul, fiskehjul i mellemklassen, et par fiskehjul i den dyre ende. Er du mere til tilbud så findes der et par fiskehjul på tilbud. Står du og mangler et nyt fastspolehjul, stør og karpe hjul, fluehjul så finder du helt sikkert et hjul her der vil passe godt til dig og din fiskestang. Her finder du fastspole fiskehjul fra kendt mærker som; Gunki, Iron trout, Quantum, Rhino, Trabucco, og Tubertini. Mangler du Karpe og stør fiskehjul så finder du kendt mærker som Esp, Starbaits og K karp. Er du fluefisker og mangler et nyt fluehjul så har vi det kendt mærke Snowbee, mon ikke der vil være et fiskehjul der kunne friste dig. Husk at det er super vigtig at du har bestemt dig for hvilken type fiskehjul du ønsker, samt hvilken form for fiskeri du ønsker et nyt fiskehjul til.

34 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Hvilket fiskehjul skal jeg vælge

For at kunne du kan vælge det helt perfekt er der et par vigtig faktor der spiller ind.

 1.  hvilken form for fiskeri du ønsker at begive dig ud i.
 2. hvilken fiskestang du søger nyt fiskehjul til.
 3. ønsker du et fastspolehjul, et multihjul, baitrunner hjul osv.

Er du ny inden for fiskeri kan det være en noget af en jungle at begive sig ud i. Er du det mindste tvivl kan du med fordel tage din fiskestang med ned til din grejforhandler for at prøve de forskellige fiskehjul på din fiskestang, så du kan finde det perfekt fiskehjul til dig. Som sagt så findes fiskehjul i mange forskellige størrelser, for at give et eksempel. Du har en Ul fiskestang som du gerne vil have et nyt hjul til et 1000 kunne være at fortrække, men for dig føles det bare ikke helt rigtig, så du vælger at går en halv eller en hel størrelse op. Her er det vigtig at husk på at det skal føles rigtig for dig.

Forskellige hjultyper der findes

Der findes en del forskellige typer af fiskehjul, som passer til forskellige former for fiskeri. Herunder får du en gennemgang af nogen af de fiskehjul typer der findes.

er nok et af de meste kendt og udbredte fiskehjul i verden, hvorfor tænker du? Jo nu skal du bare høre. Fastspolehjul er meget bruger anvendeligt, det vil sige det er nemt for dig at bruge, da hjulet gør, mere eller mindre hele arbejdet for dig. Det eneste du skal gøre er at slå bøjlen på fiskehjulet over, så fikseline frit kan løbe af fiskehjulet. Hold en finger på din fiskelinen og kast nu din agn ud i vandet, her er det vigtigt at du slipper fiskeline på det rigtigt tidspunkt så du får et godt kast. Drej så ind på dit fiskehjul, i den hastighed der ca. passer til den dybde, hvor fiskene går i. Det vil sige går fiskene højt oppe så skal du dreje hurtig ind på fiskehjul, i forhold til hvis de går længere nede ved bunden, men det kommer selvfølgelige også an på hvilken agn du bruger. Det kan kræve lidt øvelse, hvis du er nybegynder eller barn, men det kommer hurtigt.
Fastspolehjul kan med fordele bruges

 • Put and take søen
 • Åen
 • Kysten (god ide at skylle dit fiskehjul når det har været brugt til saltvand så holder det bedre)

Disse Fastspolehjul fås I flere forskellige størrelser typisk mellem 1000 – 5000 (små tal, små fiskehjul)

 • Er du ul fiskeri (ultra light) så har du fiskestænger med lav kastevægt, forholdsvis korte fiskestænger, små hjul spoler, som passer til den ultratynde fiskeline.
 • Er du kystfisker kan det være en ide at have et fiskerhjul der har en størrelse på mellem 2000- 3000, da du kan få en tykkere fiskeline på dit fiskehjul, hvilket vil gøre det muligt for dig at fiske med lidt tungere ende grej end når du fisker ul fiskeri.
 • Fisker du på havet efter større fiske kan det værre en god ide at have et fiskehjul der har en størrelse på mellem 4000 – 5000. disse fiskehjul størrelser er vejer lidt mere end de små hjul, men til gengæld får du også en større spole, hvorpå du kan komme en tykkere fiskeline på, som kan holde til tungere agn og større fisk.

Når du kigger på et fiskehjul, så vil der altid være angivet fiskehjulet størrelse og den fiskelinetykkelse som producenten, mener er optimal for at du for det bedste ud af dit fastspolehjul.

Karpe og Stør fiskehjul 

Er i en hel anden boldgade, da fiskegrejet til netop denne form for fiskeri kræver nogen fiskehjul som kan gå fra meget løs fiskeline, hvor karpen eller støren hurtigt kan trække fiskeline af fiskehjulet, når karpen eller støren så bider på din agn, har du så mulighed for at fu hurtig kan stramme bremsen op og gør klar til at fight din fisk.
Der findes hovesagligt kun 2 forskellige typer fiskehjul til karpe og stør fiskeri

 • baitrunner hjul
 • Big Pit Hjul

Hvad er forskellen på baitrunner hjul og big pit hjul

 • Baitrunnerhjul:

Er et fiskehjul som har en for bremse som kan justeres fra løs til stram. Det er en god ide at fiske med løsbremse når du fisker, hvor der er meget åbne og med stram bremse, hvis du fisker hvor der er store udfordringer såsom meget grøde eller ligne, da du kan nå at få styre på din karpe inden den sikker af ned i grøden. Når du har indstillet bremsen, så den passer til det område du fisker i, er du klar til at kaste ud din agn ud på din fodrespot. Herefter ligger du din fiskestang ned i dit rodpod eller bankstik, sætter din line fast i dine hager eller swinger, og nu er du klar til at slå din baitrunner til. Det er en knap der mange gange sidder i bagenden af din fiskehjul. Når du så får et "run", gør det muligt for karpe eller stør at trække fiskeline af fiskehjulet, uden for meget modstand, når du slår din baitrunner fra ved at du drejer på hjulets håndtag, så aktivere du din bremse og er nu klar til at fight det karpe eller stør på land.

 • Big pit Hjul:

er et stort fiskehjul som er super god til dig der skal fiske langt ude, da disse hjul kaster længer og rummer mere fiskeline end fiskehjule med baitrunner. Big pit hjulene har mange gange hurtigere udveksling og kraftigt gearing, hvilket er en fordel for dig, hvis du prøver at styre en fisk der er langt væk eller en fisk der er på vej i grøden eller andre udfordringer der kan opstå under dit fiskeri. Big pig hjulene er lidt anderledes end dem med baitrunner på. Det vil sige når du har kastet din agn ud på din foderplads, så drejer du så du løsner din bremse en halv omgang, ligger din fiskestang ned i dit rodpod eller bankstiks, sæt så din fiskeline fast i din hanger eller swinger. Når du så får bid løfter du op i din fiskestang samtidigt med du holder på bremse. Drej nu bremse en hval omgang til den er slået til, og du er nu klar til at fight din fisk.

Fluehjul.

er et specielt fremstillet fiskehjul, som passer til de specielle fluestænger. Når du fluefisker er det flueline der giver vægten så du kan kaste de små fluer, nymfer langt ud i vandet, så det ligner et rigtig flue der lander på vandoverfaldet. Det vil provokere fiskene til at bide. Fluehjulet bruges til at opbevare din bagline og flueline og du trækker line ind igen med fingrene. Der findes rigtig mange fluehjul og de fleste af dem er med bremse, men der findes også fluehjul uden bremse. Bremsen kan være en fordel hvis du fisker efter større fisk, da bremsen kan hjælp dig med at styre fisken og ved at dreje på fluehjulet kan du trække fisken ind. Er du nybegynder inden for fluefiskeri, så kan det være noget af en jungle at finde rundt i. For at gøre det nemmere for dig at vælge det rette hjul er det en god ide at du finder ud af hvilken form for fiskeri du ønsker at begive dig ud i og hvor du ønsker at fiske henne. da det er vigtig at du har en fluestang og fluehjul der passer sammen i klasse og de forskellige klasser er gode til forskellige former for fiskeri.

Multihjul

Er et fiskehjul, hvor det er håndtaget der drejer, og ikke som på et fastspolehjul, hvor det er spolen der drejer. Et multihjul har et større lineoplæg og derfor meget velegnet til hav og pirkefiskeri. Grunden til det er at du ment kan kaste langt ud ned et multihjul, og du har nemmere ved at komme hurtigt ned mod bund. Multihjulet er måske en smule undervurderet, måske det bliver fravalgt da det kræver en del teknik i forhold til et spinnehjul, men når man har lært at bruge et multihjul kan det give dig nogen super fordele, så som

 • Stor linekapacitet
 • Kan kaste meget længer
 • Kan kaste meget mere præcis

Der er selvfølgelige også en del ulemper ved et multihjul så som

 • Det tager tid at lære at bruge
 • Er det ikke indstillet korrekt laver den nem kludder på din fiskeline
 • Svært at kaste med.

Fiskehjul fra forskellige brands

Her finder du fiskehjul fra kendte mærker samt mærker der måske ikke er så kendt, men stadigvæk levere fiskehjul af en super kvalitet. Her finder du både dyre fiskehjul, billige fiskehjul og fiskehjul på tilbud. Her får du et indblik i de forskellige mærker du finder her.

Fastspolet hjul

 • Gunki

Er et fransk kvalitets mærke, der går op i at kvalitet er helt i top. de har et stort sortiment, inde for predatorfiskeri, ørredfiskeri, streetfiskeri. og meget mere. Gunki er kendt for deres ungdommelige look med et grøn aftryk af et dødningehoved. Find dit nye Gunki fiskehjul her

 • Iron Trout

Er et tysk mærke der er forholdsvis nyt på det danske marked. Iron Trout, er en del af en større Tysk virksomhed også kaldes for Saenger. Som Ordret hentyder til så er de kendt for deres store udvalg til ørredfiskeri. Find dit nye Iron trout fiskehjul her.

 • Quantum

er et tysk mærk, som går op i at tinge har en god kvalitet, og er kendt for deres store sortiment inden for ørredfiskeri. Quantum er en del af et større tysk virksomhed ved navn Zebco Europe. Find dit nye Quantum fiskehjul her.

 • Rhino

Er et tysk kvalitet mærke, som går op i at deres kvalitet er i top. Rhino er kendt for deres store sortiment til kystfiskeri, havfiskeri samt elmotor. Rhino er del af en større tysk virksomhed ved navn Zebco Europe. Find dit nye Rhino Fiskehjul her

 • Trabucco

er et italiensk kvalitet mærke der er kendt for deres store sortiment inden for hav fiskeri, kystfiskeri, ørredfiskeri og meget mere. find dit nye Trabucco fiskehjul her

 • Saenger

er et tysk kvalitets mærke, og en stor tysk virksomhed ved samme navn, som har mange små mærker under sig så som Iron trout, anaconda og mange flere. Find dit nye Saenger fiskehjul her

 • Tubertini

Er et italiensk mærke der går op i at deres mærke har en hvis standart. Tubertini er kendt for deres store sortiment inden for ørredfiskeri, medefiskeri og meget mere. Find dit nye Tubertini fiskehjul her

Stør og Karpe fiskehjul mærker

 • ESP

er et engelsk mærke der går op i deres kvalitet er helt i top. Esp er et meget kendt Karpe mærke og har et stort sortiment inden for karpe og stør fiskeri. Find dit nye ESP Karpe og stør hjul her.

 • K-karp

er et italiensk kvalitet mærk der måske ikke er så kendt her hjemme endnu. De er kendt for deres store sortiment inden for Karpe og stør fiskeri. Find dit nye Karpe og stør fiskehjul her

 • Starbaits

Er et fransk kvalitet mærke som går meget op i at deres kvalitet er i orden. Starbaits er en del af en større fransk virksomhed ved navn Sensas. Starbaits er kendt for deres store sortiment til karpe og stør fiskeri. Find dit nye Starbaits karpe og stør fiskehjul her.

Fluehjul mærke

 • Snowbee

er et engelsk kvalitets mærke der går højt op i at deres kvalitet er helt i top. Snowbee er et fluefisker mærk og er kendt for deres store sortiment til fluefiskeri. Find dit nye Snowbee fluehjul her 

Brug for Hjælp

Har du brug for hjælp? Så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 26811374, via email: [email protected] eller via facebook. Vi svar så hurtigt vi kan. Skulle du være i nabolaget er du altid velkommen til at kigge forbi vores fysiske butik som ligger ved Aalsbogaard Lystfiskersøer. Vi er altid klar på en snak, og den vejledning du har brug for.

Adressen er Store Landevej 125 5560 Aarup.