Karpe & Stør

Her finder du alt hvad du skal bruge når du skal ud for at fange stør og karper kræver det, det helt rette udstyr, som består af meget forskelligt fiskegrej. Så som; kraftigt fiskestænger, fiskehjul, fiskeline, bait, bidemelder, olie, dip, pva produkter, rig materialer, rodpod, værktøj, vejeslynge, afkrogning måtte. Ønsker du der imod en længere session med overnatninger, så kan du tilføje; bedchair-sovepose, karpenet, opbevaring, bord-stole samt bivy-brolly-kogesæt med mere til din liste over nødvendigt udstyr. Stør og karper kan vokse sig kæmpestore og det er derfor supervigtig med det rette udstyr for at kunne passe på dine super flotte fangster samt dit fiskegrej. Stør og karper fiskeri kan det sammenlignes med medefiskeri da du kaster din bait (kunne være en boilie) ud i vandet også venter du på at stør eller karperne kommer og taget din agn. Elsker du at sidde og nyde det gode vejr og hygge dig med dine gode venner så kunne stør og karpe fiskeri være lige noget for dig.

Varer 1-36 af 391

pr. side
Faldende orden
Side
pr. side

Hvad er stør og karpe fiskeri.

Det minder meget om medefiskeri, hvor du kaster din agn ud i vandet og venter til at størerne og karperne kommer forbi og tager din agn. Her kan man brug alt fra et enkle hairrig (boilie rig ) til et mere avanceret hairrig ( d-rig). Det samme glæder fodret her kan du vælge en nem og effektiv løsning som pellets, du dypper i en dip med den smag du ønsker. Eller en mere avanceret måde hvor du laver for fodre af små pellets, knust boilies, som du kommer i en pva bag, sammen med en pva venlig dip. Til sidst en boilie på dit hairrig, og du er nu klar til at kaste din agn ud i vandet. Størerne går langs bunden hvor de leder efter deres mad, ved hjælp af sansetråde, når de har fundet deres føde så suger de maden ind i munden. Karperne søger efter mad i alle vandlag og de spiser alt hvad de kan komme i nærheden af, men de vil altid have deres mad præferencer. størerne kan veje mellem 3 - 400 kg og karperne kan veje op til 40 kg. derfor kræver det at du har dit udstyr i orden om du skal på en dagstur eller på overnatning.

Karpe og stør grej.

Her får du en kort gennemgang af det grej du kan have med på din stør og karpe tur.

fiskestænger der bruges til stør og karpe fiskeri har typisk en længde fra 9 ft til 13 ft og en testkurve fra 2.5 Lb til 3.75 Lb (testkurven er den vægt der skal til for at din karpe stør fiskestang bøjer 90 grader). Disse fiskestænger er kraftig, så de både kan kaste miljølodder, din agn og eventuelt en pva bag med for fodrer ud på din foderplads. Rigtig mange der fisker efter stør og karper har alt imellem 2 – 4 fiskestænger med når de er ude at fiske det kan øge deres chance for at fange fisk. Andre fisker både efter karper og stør når de er ude og fiske. Er du nybegynder behøver du ikke at startet med 3 stænger, en rigtigt god fiskestang og fiskehjul er bedre end et rigtig billigt begyndersæt da det mange gange kommer til at koste dig flere penge i længden.

Der findes 2 typer fiskehjul til karpe og stør fiskeri et baitrunner hjul og et big bit hjul. Baitrunner hjul er nok det mest populære fiskehjul, til denne type fiskeri. Big bit hjulene giver dig andre muligheder, så som hurtigt gearing. Karpe og stør hjul kan variere i størrelsen fra 4000 og op til 12000, hvad for et fiskehjul størrelse du skal vælge afhænger af hvilken fiskestang du fisker med og hvilket setup du ønsker at fiske med. Det vigtigste ved et karpe og stør fiskehjul er at du kan går fra løsline, hvor karperne og størene har mulighed for at trække fiskeline af dit hjul uden at mærke modstand, til når de tager din agn, at du hurtig kan spænde din bremse og fight din fisk ind.

  • Stør og karpe fiskeline

    der findes 3 forskellige hovedliner inden for karpe og stør fiskeri, her er det vigtig at huske at der fordele og ulemper ved alle fiskeline til karpe og stør fiskeri. Her får du en hurtig gennemgang af de forskellige stør og karpe fiskeliner. 

  • monoline

er billigere end fletline og flurorcarbon fiskeline. Skulle din monoline brist så er der minimalt chancer for skader på din karpe eller stør. Du kan med monoline få mange god fights med dine karpe og stør, hvis du vælger en monoline der kan strække sig. Det giver karpe eller støren en mulighed for at få fart og stikke af. Er du nybegynder kan monline også være en fordel da den er meget nemt at fiske med og den har svær ved at brist ved fejl.

  • Fletline

er blevet meget populært med årene, det er dyrere end monoline, men det kan sagtens holde til et par sæsoner. Fletline er slidstærk, og har en lav diamenter. Husk ikke at overfylde dit fiskehjul da det vil øge chancer for at få knuder på din fiskeline. Når du fisker med fletline er det en god ide at have leadcore eller slagline på forenden af de fletline da fletline kan lave store skader på dine stør og karpe fangster.

  • Fluorocarbon

bliver mere og mere populært, det kan skyldes at den har en usynlig effekt i vandet samt på land. Det du skal være opmærksom på at fluorocarbon fiskeline er, at det er meget dyrt og den skal gøres rent oftest ellers mister den sin usynlig effekt ved at alger og andet skidt fra vandet kan sættes sig fast på din fluorocarbon fiskeline.

Husk at det er vigtigt at vælge den tykkelse af fiskeline der passer til den størrelse karpe og stør du fisker efter. du kan læse mere om fiskeline til karpe og stør her