Karpe og stør fiskeliner

Her på siden finder du et udvalg af forskellige fiskeline til karpe og stør fiskeri. der finders mange gode karpe og stør fiskeliner på marked. Hvordan man finder den bedste fiskeline til dig handler mere om de personlig præferencer og selvfølgelige også hvordan og hvor henne du ønsker at fiske efter karpe og stør henne. Husk på at nogen søer (mest betalings søer) har specielle regler for hvilken slags fiskeliner der må bruges til at i søen. Derfor er det vigtig at du husker at sætte dig ind i søens regler inden du påbegynder din fisketur. Leder du efter en god monoline eller fletline til karpe og stør. Så er der helt sikkert en karpe, stør fisekline der passer helt perfekt til dig og dit fiskeri. Her finder du fiskeliner fra kendte mærke som. Korda, Blackcat, Esp, K karp, Fishing Ferrari, og Starbaits.  

6 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Karpe og stør line hvad skal man vælge.

Karpe og stør fiskeri vokser og vokser og det samme gør antal af forskellige fiskeline der findes til karpe og stør fiskeri. Der findes i princippet kun 3 hoved liner som er monoline, fletline, fluorcarbon. Her fra kommer der så forskellige stilarter som kan være en coated eller ikke coated fiskeline, en flydende eller synkende osv. Listen er meget lang og det kan være svært at finde hoved og hale i alle de forskellige fiskeline. Det kan især være svært hvis du er nybegynder. Her er det vigtig at slå fast, at det handler mere om dine præferencer, for at gøre en fiskeline til en super god line til dig og dit fiskeri. men det vil selvfølgelige altid være en god ide at kigge på for eksempel, diameter, slidstyrke med mere. Husk at der er nogen søer der har deres egen regler for hvilken fiskeline du må fiske med. Her er det vigtigt at du sætter dig ind i søens regler inden du går i gang. 
Fiskeline er noget af det vigtigste udstyr som kan gøre ud faldt mellem en succes og en fiasko. Der findes i princippet 3 hoved liner til karpe og stør fiskeri.

  • Monoline
  • Fletline
  • Fluorcarbon

Der er fordel og ulemper ved dem alle. Lad os kigge nærmere på de 3 hoved liner, samt deres fordel og ulemper.

  • Monoline

    Monoline er et godt valg til karpe fiskeri, her skal du være obs på at du vælger den tykkelse line der passer til de fisk du ønsker at fiske efter.
    Fordelen ved monoline. Er at

     

  • den kommer i en klar eller tonede farve som fiskene ikke ligger mærke til

  • har en glat overflade, så den ikke hænger fast i de udfordringer der kan være.

  • du kan få en god kamp med din fangst, da monline der kan strække sig.

  • Hvis din monoline brister eller går i stykker, så er chancen minimal for at komme til at skære i din fisk.

  • Er du ny inden for karpefiskeri eller er du blevet lidt rusten i dit fiskeri, så er monoline lige noget for dig, da det er nemt at fiske med og monoline er ret tolerant over for fejl.

  • Monoline er relativ billigere end fletline.

    Ulemper ved mono line er at 

  • Den har meget hukommelse som kan give line kludre med tiden

  • den giver en så præcise kast som flet

  • kan ikke holde til for store fisk, da de første par meter af dine fiskeline vil krøll

 

  • Fletline

    Fletline er super populært, og er et godt valg til karpe og stør fiskeri, her skal du være obs på at du vælger den tykkelse line der passer til de fisk du ønsker at fiske efter.

    Fordele ved fletline er at

  • den er slidstærkt

  • den har en lav diameter

  • den kan ikke strække sig

  • den kaster mere præcist

  • den kan camoufleres i forhold til bunden

  • du har mulighed for at kan kaste langt med fletline

  • den har en lav hukommelse.

  • fletline er super gode til h-markør, flåd, spomb, markør med mere.

  • den er god til de erfarne karpe og stør fisker. Er du nybegynder kan det være en god ide at starte med monoline. Ellers vil det være en god ide hvis du bruger leadcore eller slagline for ende af din fletline, for at bestykke fiskene mest muligt.

Ulempen ved fletline er at

  • den kan lave store skader på din fangst, hvis den line går i stykker eller springer
  • fletline er dyrt, men det kan også holde et par sæsoner
  • du ikke må overfylde dit fiskehjul da du har større chancer for at det lave knuder på din line hvilke kan ødelægge din fiskeline. 

 

 

  • Fluorcarbon

Fluorcarbon er også et godt valg til karpe og stør fiskeri, og er også blevet mere populært med årene. Her skal du igen være obs på at du vælger den rette fiskeline tykkelse så din fiskeline passer til dit fiskeri. de fleste karpe og stør fisker bruger kun fluorcarbon som leader og rig. 
Fordel ved Fluorcabon er at 

  • den er gennemsigtigt så den er usynlig i vand og på land.
  • det er en gylden mellem vej mellem fletline og monoline
  • den synker hurtig  
  • den har en glat overflade, som gør at den letter glider over grøde med mere.
     
    Ulempen ved fluorcabon er at
  • den kræver mere vedligeholdelse, end de 2 andre fiskeliner  
  • den skal rengøres tit for at opretholde den usynlighed den har.
  •  den er meget dyrt.
  • den har hukommelse så den over tid kommer til at lave line kludre
  • den er ikke super god til knuder og knuderne kan let gå op

Hvilken line skal man vælge.

Her er det vigtig at du gør op med dig selv, hvordan du ønsker at fiske og hvor du ønsker at fiske henne og hvad du gerne vil fiske efter. Her er det også vigtig at kigge på om din fiskeline skal din line være hurtig synkende, eller langsomt synkende.
Synkende fiskeline findes i monoline, fletline og i fluorcarbon. Her skal du være opmærksomt at monoline og fletline med tiden vil suger vand, hvilket gør at din fiskeline vil blive tungere. Hvor imod at hvis du vælger en Fluorcarbon line vil den ikke suge vand til sig. En ting du skal være opmærksom på, hvis du vælger en synkende fiskeline, er at en beskidt line ikke synker som den skal. For at du får den mest optimal synkeevne ud af din fiskeline, vil det være en god ide at gør din fiskeline ren tit. Det lyder måske lidt for omstændigt, og noget der ville tage lang tid, men det behøver ikke at være. Du kan gøre din fiskeline ren ved at du binder et miljølod fast i end af din line også kaster din fiskeline ud også holde en våd klud i din ene hånd rundt om din fiskeline, når du så drejer ind på hjulet, vil alt det skidt der sidder på din line blive tørret af  den af. Ellers findes der også speciel rengøringsklude du kan kæbe, som passer til formålet.
Flydende fiskeliner findes i fletline og monoline. 

Hvilken styrke skal man vælge 


Her er der mange forskellige faktorer der spiller ind, så som hvilken fiskeline du ønsker at fiske med, hvad du ønsker at fiske efter og hvor henne du skal fiske henne samt spolens kapacitet, vindmodstand, størrelser på dine knuder og meget mere. 
Her er det en god ide at kigge på diameter og alt efter hvad der er angivet fra producenten, og selvfølgelig om du har valgt en fletline eller en monoline.
Monoline er mange gang højere på diameter og kan oftest stærke sig mere end de andre karpe og stør fiskeliner.
Flourocarbon line har en høj diameter som monoline har, men den har en lave strækning evne og det gør den til en stærkere line end monoline. Fluorocarbon synker hurtigt
Fletline har mange gang en lavere diameter end monoline, men det gør den ikke mindre stærk. Fletline har heller ikke noget stærk i sig hvilket gør at du mærker alt hvad der forgår for ende af din line.

Når man måler brudstyrken i karpe og stør fiskeline kan de måles på 2 forskellige måder, som er brudstyrke og i diameter. 
en test angivet i diameter kan for eksempelvis se sådan her ud 0.30mm 
en test angivet i brudstyrke kan for eksempelvis se sådan her ud 30lbs. Hvilken måde der bruges er forskelligt fra producent til producent. Den reel brudstyrke kan være højre end det der er angivet. Grundet til dette skal findes i at nogen producenter tester deres brudstyrke eller diameter når deres fiskeline er våde og andre tester fiskeliner når de er tørre. Det er dog aldrig en god ide at overskride den angivet brudstyrke, som producent har angivet, da den er det styrke hvor fiskeline performere bedst.  Når du har denne viden, har du nemmere ved at kunne finde den rette karpe og stør fiskeline der passer til dig og din form for fiskeri
 

Hvor tit skal man skifte sin fiskeline?

Med tiden bliver din karpe og stør fiskeline trætte, men det handler også om hvor meget du fisker. De fleste fiskeline kan holde et par sæsoner, da fiskeline er blevet ekstremt holdbar og behøver næsten ingen vedligeholdelse eller pleje for at kunne holde. Men derfor skal du da ikke snydes for et par gode råd der kan gøre at din fiskeline kan holde lige det længere. Når du ikke bruger fiskegrej er det en super god ide at opbevar dine spoler med fiskelinerne på et godt tørt og  ventileret sted. Undgå direkte sollys, (sollys kan nedbryde monolines syntetiske stof.) Rod sleeves til karpe og stør fiskestænger er ikke kun en god beskyttelse til dine karpe og stør fiskestænger og fiskehjul, og herved også din fiskeliner. Er du tvivl om din fiskeline er blevet slidt er du altid velkommen til at komme forbi vores fysiske butik som holder til ved Aalsbogaard Lystfiskersøer. Også tjekker vi gerne dine fiskeliner.

Adressen er Store Landevej 125  5560 Aarup.

 

Brug for hjælp

Så er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 26811374, via e-mail [email protected] eller via facebook. Vi svar så hurtig vi kan. Skulle du have lyst til at besøg os, så har vi også en fysiske butik som ligger ved Aalsbogaard Lystfiskersøer. Her er du altid velkommen og vi står klar til at hjælpe dig, med at finde det helt rette fiskeudstyr til dig og din form for fiskeri. 
Adressen er Store Landevej 125 5560 Aarup.

 

Speciment fiskeline fra forskellige brands 

  • Esp

Er et Engelsk mærke der går op i deres kvalitet er helt i top. Esp er et meget kendt Karpe mærke og har et stort sortiment inden for karpe og stør fiskeri. 

  • Starbaits 

Er et fransk kvalitet mærke som går meget op i at deres kvalitet er i orden. Starbaits er en del af en større fransk virksomhed ved navn Sensas. Starbaits er kendt for deres store sortiment til karpe og stør fiskeri.

  • Blackcat

 

 Er en del af et større tyskvirksomhed, som hedder Zebco Europe. Blackcat er kendt for deres store sortiment af heavy fiskegrej der kan holde til malle fiskeri, derfor kan deres fiskegrej også holde til karpe og stør fiskeri. 

  • K-karp 

Er et italiensk virksomhed der er kendt for deres store sortiment til speciment fiskeri (stør og karpe fiskeri). K-karp er ikke så kendt i Danmark endnu, men deres produkter er lavet i super god kvalitet. Når man først får øjne op for K-karp, så opdagere man hurtig kvalitet. 

  • Korda Europe 

Er et Engelsk kavlitet mærk som er en del af en større virksomhed. Korda er kendt for deres store sortiment inden for tasker, tøj, rigmatrialer med mere til speciment fiskeri (karpe og stør fiskeri), samt kendt for mange af deres opsætnings vedioer og gode tips og råd. 

  • Fishing Ferrari 

Er det italiensk mærk, som har eksistere i mange år. Fishing Ferrari har et stort partnerskab med Lineaeffe.