Karpenet

Her finder du vores fantastiske udvalg af karpenet, fangstnet, landingsnet, kært barn mange navne. Her finder du karpenet (landingsnet) fra kendt brands så som ESP, Starbaits og Mivardi. Tjek vores skønne sortiment ud her på siden. Mon ikke du finder din nye følgesvend til din næste karpetur her.

11 varer

pr. side
Faldende orden
pr. side

Hvad er et godt karpenet?

Et godt karpenet er forskelligt fra karpefisker til karpefisker. Når du skal finde et godt fangst net, til dit karpefiskeri. Er det vigtig, at du finder ud af hvordan du ønsker at fiske karper. Det vil sige skal du fiske fra båd eller fra land. Hvordan er forholdene der hvor du ønsker at fiske.

Ønsker du at fiske fra båd

så kan et kort net skaft være en god mulighed for dig, da du har mulighed for at få din karpe hel hen til kanten af båden.

Fisker du fra en bred

hvor det er nemt at kommen ned til vandkanten og hvor der ikke er for store udfordringer så som siv. Så kan et kort net skaft også være en fordel her, hvis du kan lokke din karpe hel hen til kanten. er der lidt udfordringer i form af siv, så kan et 2 delt eller 3 delt net skaft være en god mulighed.

Fisker du et sted hvor der er en høj kant

ned til vandkanten. Eller et sted hvor der er mange udfordringer ude i vandet så som siv eller rødder med mere, så kan et lang net skaft være en mulighed, så som et 2 delt eller 3 delt.

Husk også at kigge på net posen

så du vælger den dybet af net posen, der passer til dit fiskeri. Her er det vigtig at du kigger på om nettet, passer i størrelsen til de karper du ønsker at gå på jagt efter. Det vil sige ønsker du at fange små kaper, Så er det en god ide at gå efter en net pose der ikke er så stor. Ønsker du der imod at fange de store karper, så er det en god ide at gå efter en større net pose. Det vigtigste er at din net posen passer til den størrelse karpe du ønsker at fange. Så du ikke kommer til at skade din flotte karpefangst. De fleste net er lave i fiskevenligt materiale, for at beskytte karperne mest muligt.

Fordele & ulemper ved net/skafter.

Et langt net skaft her er fordelen

 • Perfekt til steder uden for mange udfordringer
 • Ikke noget led der kan knække
 • Ikke nogen svage punkter i skaftets

Her er ulemper ved et lang net skaft

 •  Er ikke nemt at håndtere alle steder
 • Upraktiske hvis du fisker fra båd

Fordele ved en 2 delt net skaft

 • Kan bruges fra båd
 • Hvor du har muligheder for at få din fangst helt ind til kanten
 • Hvor der er store udfordringer med højkant eller mange siv m.m.

Ulempen ved 2 delt net skaft

 • Kan knække i leddet hvor den samles
 • Kan være svært at samle, hvis der opstår en situation hvor du skulle bruge et kort net skaft til at du nu skal bruge et længere net skaft og du har stadigvæk karpen på din fiskestang.

Fordele ved et 3 delt net skaft

 • Perfekt til at fiske fra båd
 • Perfekt til at fiske tæt på kanten
 • Perfekt hvis der er store udfordringer med stiv rødder med mere.
 • Et godt all around net

Ulemper ved et 3 delt net skaft

 • Kan have svage led
 • Kan være svært at samle, hvis der opstår en situation hvor du går fra at skulle bruge et kort net skaft til at du nu skal bruge et længere net skaft, og du har stadigvæk karpen på din fiskestang.

 

Nettes opbygning

Dit karpefangstnet er sammensæt af mange forskellige dele. Lad os startet med net skaftet.

Net skaftet

findes mange gang som 1 delt, 2 delt eller 3 delt. Her er der fordele og ulemper med dem alle. De fleste net skafter er lavet i Kulfiber (Carbon). Kulfiber er kunstigt fremstillet. Kulfiber er et stift materiale, som er meget stærkt og har en lav vægt. Det vil sige at når dit net skaft er lavet af carbon (kulfiber) så har du et net skaft som er meget stift, og stærkt så det kan holde til dine karpefangster. Carbon (kulfiber) har en lav vægt som gør det nemmere for dig at håndtere fangstnettet. Da karpen er en stærk fisk, så er det rart for dig at dit net ikke også vejer for meget, da det ville blive meget tungt for dig at håndtere.

Spredeblokken

Er den lidt buede trekant form, hvor dit net hoved sidder fast på eller skal sættes fast i. Den kan se forskellig ud fra producenter til producent. Nogen har 2 arme, som er fremstillet i eksempelvis; rustfrit stål, aluminium eller noget helt andet. På de 2 arme skubber du så din spredeblok, hvorpå dit net hoved fast. Andre Spredeblokke kan igen være fremstillet i aluminium, rustfrit stål, gummi, Grafit og sidde fast på dit net skaft. Her skubber du så armene på dit net ind i de rør som ligger inde i spredeblokken. Går du efter et meget let karpenet, så kan det være en god mulighed at vælge dem der er lavet med aluminium, da det er et lettere materiale end rustfrit stål. Ønsker du der imod et stærkere net så kan du gå efter dem med rustfrit stål. Det vigtigste for dig er at du følere at dit fangstnet passer til dig. Det vil sige at du føler det er et net du kan håndtere i alle de forskellig fiskesituationer du kan komme ud for på din karpetur.

Armene

er dem hvor net posen sidder fast på. De kan f.eks. være lavet i carbon eller rustfrit stål bare for at nævne nogen af dem. Længde på armene og formen kan svinge fra producent til producent. Har du det perfekt net skaft, men mangler det perfekte net hoved? Så husk at holde øje med og dit net skaft har 2 små arme, eller om den har sprederblok. Da det er super vigtig, så du køber det rigtig net hoved der passer til dit lige netop dit net skaft.

Net posen

kan svinge i dybet fra producent til producent og selvfølgelig også efter om du ønsker at købe et net hoved til der passer til små karpe eller om du vælger at købe et net hoved der passer til store karper. Selveste materialer net posen er lavet af kan også svinge fra producent til producent, men de er alle lavet i fiskevenligt materiale for at beskytte din karpefanger så godt som muligt. Husk at hvis du ønsker at håndtere din karper på land, så skal du have en landing måtte og husk at den skal være våd for at bestykke din karpefangst mest muligt.

Net flyder

Ønsker du en ekstra hjælp til at holde dit net hoved oppe over vandkanten når du skal håndter din karpefangst, så kan de her net fylder være en god ide. Der findes nogen landingsnet, hvor de allerede sidder fast på net hovederne eller på den første delt af net skaftet. Ellers har du mulighed for at købe dem løs til at sætter fast på den øverster del af dit net skaft.